Marc Marquez


Bare 20 år gammel hadde Marquez allerede vunnet tittelen i tre ulike internasjonale mesterskap, 125 kcm klassen (2010), Moto2 – trinnet under MotoGP (2012) og MotoGP i 2013). En drøy måned etter at han fylte 21 markerte han åpningen av årets MotoGP sesong med en sterk prestasjon som førte til en knapp seier foran Valentino Rossi i Qatar.

Han begynte internasjonal MC-racing i 125 kcm klassen allerede i 2008 og tok en pallplassering ved det britiske Grand Prix samme året, snaue femten og et halvt år gammel!

Han er regnet som klar favoritt i årets sesong, med odds på bare 1,60 i følge Betsafe, og vant i slutten av mars i år den prestisjetunge Laureus-prisen for «årets gjennombrudd» for sin prestasjon i fjorårets sesong, som den yngste vinner av motorsykkelsportens gjeveste tittel. Det er første gang denne prisen er gitt til en motorsykkel-utøver.

Hans talent og sterke vilje viser seg ved seieren i Qatar, da han klarte dette bare seks uker etter at han hadde brukket benet i februar. Kvalifiseringen dagen før racet var den første gangen Marquez satt på sin MotoGP Honda siden ulykken. Selv om han innrømmet at han kjente det i beinet var han optimistisk, og det viste seg å være med rette!

Comments are closed.