Jorge Lorenzo


Jorge Lorenzo, som av bookmakerne er forventet å ta andreplassen i årets MotoGP sesong, hadde et uhell allerede i åpningsrunden av sesongåpningen i Qatar den 23. mars, hvilket sørget for at han kræsjet og ikke hadde mulighet til å fullføre racet.

Det var i sterk kontrast til avslutningen på fjorårets sesong, hvor 26-åringen tok første plass i det som ble en andreplass totalt for sesongen. Lorenzo har kjørt MotoGP siden 2008. I åpnings-sesongen kom han på fjerde plass, og de fem påfølgende sesongene har han tatt andre og første plass annethvert år!

Lorenzo kjører for laget Movistar Yamaha MotoGP, sammen med sin lagkamerat, italieneren Valentino Rossi, som har tilsammen ni mesterskap-titler bak seg. Rossi kom på andreplass ved sesongåpningen, men har ikke stått på sammenlagt-pallen de tre siste årene.

Lorenzo er i likhet med resten av favorittsjiktet i MotoGP fra Spania, nærmere bestemt født i Palma på Mallorca. Han har vært nominert til Laureus prisen som «årets idrettsutøver» men har ikke vunnet den.

I fjorårets sesong hadde Lorenzo åtte seiere, og tilsammen hele fjorten pall-plasseringer. Årets ikke-fullførte race var det første siden sesongavslutningen i 2012, og etter at han kræsjet, innrømmet Lorenzo at han hadde gjort en feil som forårsaket kræsjet, men at han følte seg bra. Han postet et bilde av motorsykkeldrakten etter kræsjet på Facebook, hvilket tydelig viser at draktene ikke bare er til pynt!