Daniel Pedrosa


Daniel «Dani» Pedrosa er antatt å ta tredjeplass i årets MotoGP, skal man tro bookmakerne på Betsafe. Pedrosa er lagkamerat på team Repsol Honda med regjerende verdensmester Marc Marquez.

Pedrosa har kjørt MotoGP siden 2006, og selv om han var verdensmester i først 125 kcm klassen og så 250 kcm klassen to år på rad i de tre årene før han debuterte i det mest prestisjefylte mesterskapet, har han ikke klart å bli verdensmester i MotoGP enda. Fjoråret avsluttet han på bronseplass, bak Marquez og Lorenzo. Han har tatt enten andre- eller tredjeplass i alle år bortsett fra det første året (femte plass) og 2011, hvor han kom på fjerde. I 2011 var det på grunn av en ulykke i det franske Grand Prix, hvor Pedrosa fikk en brist på kragebenet, hvilket gjorde at han ikke kunne fullføre det racet, og heller ikke starte i de tre påfølgende Grand Prix racene.

Pedrosa har vært med på lag som kjører Honda sykler hele sin profesjonelle karriere, og er en av de mest suksessfulle førerne for Honda noensinne. Han har flere podium-plasseringer for Honda enn noen andre, med totalt 125 hvorav 84 av disse er i MotoGP.

Pedrosa har uttalt at han var svært fornøyd med tredjeplass i Qatar, og at han ser frem til å fortsette sesongen med neste race, «2014 Red Bull Grand Prix of the Americas», i Austin, Texas trettende april.

Comments are closed.